Remek a hangulatom, izgalmas a szülinapom!
Főoldal / Blog / Remek a hangulatom, izgalmas a szülinapom!

Remek a hangulatom, izgalmas a szülinapom!

2021. 09. 28.
Zsúr (főnév): kisebb ünneplés és uzsonna meghívott barátokkal, rokonokkal. Definíciója szerint ezt jelenti az öttől és tizenpár éves korú gyerekek által egyik legjobban várt esemény. Ám amennyire nagy móka ez gyerekként, akkora feladat ezt szülőként összehozni úgy, hogy lehetőség szerint minden és mindenki egyben maradjon, valamint senki ne sírjon a végén.

A zsúr komoly karriert futott be a kilencvenes évek óta. Először tényleg csak áthívtak néhány kis barátot az ünnepelthez, volt almalé, meg pogácsa, a végén egy gyertyafújós tortázás és ennyi. Persze miközben a szülők a konyhában kibeszélték a tanítónénit és a meg nem hívott gyerekek apukáját/anyukáját, addig az ünneplők miszlikbe szedték a nappalit, de ezzel a következménnyel mindenki előre számolt.

Majd a gyerekek rájöttek, hogy jobban szeretnének nem otthon zsúrozni, és a szülők is szívesen lemondtak a kétnapi rákészülés utáni háromnapos romeltakarításról. Ekkor jöttek divatba a gyorséttermi zsúrok, minden dietetikus rémálmai. Mára szerencsére visszaszorultak a papírkoronás-játékmenüs születésnapozások – a műfaj magasabb fokozatba kapcsolt. Bohócok, artisták, zenekarok jöttek, bizonyos körökben pedig kialakult egyfajta zsúrverseny. Amikor pedig kedvenc budai játszóterünkön azt látjuk, hogy a felét lezárták egy zsúr miatt, ahová egy ugrálóvárat telepítettek személyzettel, amihez a szervező szülők lobogtatják az önkormányzattól kapott területfoglalási engedélyt, nos akkor tényleg úgy érezzük, itt valami nagyon félrement.

A zsúrt mindenesetre jobb nem otthon tartani. Bár egy kertes ház és egy nyári születésnap együttállása esetén még talán lehozható, de még ekkor is megértjük, ha az ünnepelt nem ott mulatna, ahol lakik. Ez ellen szülőként sem lehetnek komoly kifogásaink, hiszen aki szervezett már egy ilyen zsúrt is, az tudja, mennyi elő- és utómunkával jár, miközben a költségei sem sokkal maradnak el amögött, mintha az egész csapatot befizettük volna egy játszóházba.

Ez ugyanis az egyik legjobb dolog, amit tehetünk. Nézzük meg tényszerűen:

  • Nem szedik szét az otthonunkat és nem törik össze a Herendi vázát, meg a 150 centis tévét.
  • Nem vesz el rengeteg időt a rákészülés és a rendrakás.
  • Nem kell az időjárás miatt aggódni, mint egy kerti parti esetében.
  • Nincsenek rejtett költségei.
  • Kényelmesen elférnek a gyerekek.
  • Mindenki megtalálja benne azt a játékot, ami a legjobban érdekli.

Nem véletlen, hogy a Bobo Fun Park tervezésénél azokra is gondoltunk, akik itt ünnepelnék meg születésnapjukat a barátaikkal. Az emeleti különteremben egy saját asztal várja az ünneplő csapatot, ahol nem csak megpihenhetnek két játék között, de az ünnepelt köszöntésének is fontos helyszíne.

A Bobo Fun Park attól is különleges, hogy itt a még óvodáskorú gyerekek, a tizenévesek, mi több még a szülők is egyaránt megtalálják azokat a játékokat, amik órákon át lekötik őket. Dzsungel játszóház, mászófal, kötélpálya, Ninja pálya, vagy egy trambulin kiterjesztett valósággal felturbózva? A Bobo Fun Parkban mindez hozzáad a szülinapozás felejthetetlen élményéhez, végső soron pedig ahhoz, hogy az ünnepelt és a meghívottak is sokáig emlékezzenek erre a bulira.

Megosztás