Ezért 40 km-t is megérte utazni. Hópárduccal fejlesztettünk.
Főoldal / Blog / Ezért 40 km-t is megérte utazni. Hópárduccal fejlesztettünk.

Ezért 40 km-t is megérte utazni. Hópárduccal fejlesztettünk.

2022. 11. 11.

Még a ValoClimb fal is új ruhát öltött erre a pár napra. A színes kapaszkodók már előre jelezték, hogy itt vidám lesz a hangulat. 3 korcsoportban összesen 15 gyerek próbálhatta ki a Hópárduc® Fejlesztő Falmászást ezen a héten a Bobo Fun Parkban.

Az elsősorban budapesti helyszíneken elérhető foglalkozás most először mutatkozott be itt a környéken, az időpont meghirdetése után a kis létszámú csoportok szinte azonnal beteltek. Volt, aki magával a falmászással szeretett volna ismerkedni, míg mások a mozgásterápiás módszer fejlesztő hatására is kíváncsiak voltak.

A feladatokat Jacsó-Papp Dóra, foglalkozásvezető a park névadó házigazdájának, Bobónak, a vízilónak a meséje köré építette. Játékos feladatok mindig más-más területen erősítették a gyerekeket.      Fejlesztették a jobb-bal kéz koordinációt, az erőt, a vizuális észlelést, de fontos szerepet kapott a tapintás, a többirányú figyelem és a logikai készség is. A gyerekek örömmel tapasztalták, hogy minden foglalkozással kicsit magasabbra jutnak, ügyesebbek a feladatokban. Ez a sikerélmény pedig egyértelműen tükröződött hazafelé a mosolyokban.

Bár a mozgáskoordináció, koncentráció vagy akár az erőnlét rendszeres, akár több hónapokig tartó foglalkozásokkal fejleszthető igazán, volt, akinél már ez a pár nap is elindított kisebb változást.  A korábban izgő-mozgó kisgyerek magatartását még a tanító néni is megdicsérte, a visszahúzódó osztálytárs büszkén mesélte az iskolában a falmászós élményeit. Volt, akinek az írás vált könnyebbé, de olyan is, aki eddig hiába próbált többféle sportágat, egyiket sem élvezte. A falmászás viszont igazi első látásra szerelem lett.

A legtöbben a környékről érkeztek, de volt, aki családi pihenését időzítette a foglalkozásokhoz a szomszédos Kolping Hotelben. A mozgás öröme mellett a foglalkozásvezetőnek, és a játékos módszernek köszönhetően a gyerekek rengeteg élményt is gyűjtöttek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a 8 éves fiúnak a megélése, aki naponta 40 km-t ingázott a foglalkozásokra. „Ezért megérte ennyit utazni. Még többet is utaznék. "- mondta.

Megosztás