Sport, élmény, fejlesztés - Nyílt napon mutattuk be új falmászó tréningjeinket
Főoldal / Blog / Sport, élmény, fejlesztés - Nyílt napon mutattuk be új falmászó tréningjeinket

Sport, élmény, fejlesztés - Nyílt napon mutattuk be új falmászó tréningjeinket

2023. 09. 13.
Nagy Mászásválasztó rendezvényünknek még a neve is sokakat meglepett. Szabadidős programként már többen találkoztak vele. De hogy a falmászás felnőttként is beilleszthető az edzésprogramba, és akár a gyerek rendszeres mozgására is megoldás lehet?

Aki velünk tartott hétfő délutáni nyílt napunkon, az már nem csak azt tudja, hogy mindez lehetséges, de azt is, hogy hogyan.

A mászófalakon egymást váltották a bemutatók. A Bobo Fun Park trénerei és a Keszthelyi Sziklamászó Sportegyesület falmászó instruktorai az alap fogás-és lábtechnikákon túl erő- és állóképességfejlesztő gyakorlatokból is adtak egy kis ízelítőt, és megmutatták azt is, hogyan fejleszthető a falmászás segítségével a koordináció-, az ügyesség, sőt még az önbizalom is! 

Az ovis- és kisiskolás korosztályt közben a ValoClimb falnál Sterczer Hilda, a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás alapítója, és a Bobo Fun Park képzett Hópárduc® foglalkozásvezetője várta. Ez a kifejezetten 4-9 éves gyerekeknek kidoglozott mozgásterápiás foglalkozás a boulder falmászásra építve segíti az ovisok, kisiskolások koncentrációjának, mozgáskoordinációjának fejlesztését. Az első, októbertől induló 10 alkamas program előtt a kicsik kipróbálhattak néhányat a foglalkozás feladatai közül, a szülők pedig szakértő választ kaphattak minden felmerülő kérdésre.

A bemutatók után és közben pedig a mászófalakon is próbára tehették magukat az érdeklődők. Így a sok hasznos információ mellett egy jó hangulatú délutáni program élményeivel térhettek haza este.

Az új tréningek októbertől már indulnak. Ha a nyílt napról esetleg le is maradtál, a csoportokhoz még csatlakozhatsz! További információ és jelentkezés:

Megosztás