Falra mászol a kollégáidtól?
Főoldal / Blog / Falra mászol a kollégáidtól?

Falra mászol a kollégáidtól?

2023. 09. 29.
Egy fogaskerék vagy a nagy gépezetben. Te hajtod a többieket, vagy téged kergetnek körbe-körbe? Néha akadozik a működés, néha pedig egyszerűen csak elég a mókuskerékből. Ilyenkor dobják be a varázsszót: csapatépítés.

Egyszerűnek hangzik, igaz? Egy napra söpörjük félre a feladatokat, és oldjunk meg együtt vicces feladványokat. A jól animált gyakorlatok közben varázsütésre ráeszmélünk, hogy a kollégánk jó fej, a munkánk pedig tulajdonképpen csodálatos.  Ez azért közel sem ilyen egyszerű. Aki unatkozott már végig hasonló sémára épült csapatépítő napokat, az pontosan emlékszik, hogy nem mindegyik hozott eredményeket a folytatáshoz. Pedig abban azért egyetérthetünk, hogy játszani jó.

Nem vagyunk már gyerekek!

Nálunk úgy lehet felrázni a csapatot, hogy biztos nem ül le a hangulat. Mert ez aztán nem egy üldögélős program. Akitől eddig falra másztál, azzal most együtt fogsz falra mászni.

A csapatépítő programot attrakcióinkra dolgozzuk ki, és úgy csomagoljuk őket sorozatba, ahogy a ti csapatotoknak szüksége van rá.

Mi visz benneteket előre? Ha önmagatokat kell legyőzni, egymás ellen versenyeztek, vagy csapatban együttműködve kell teljesítenetek? Egy új munkatárs beilleszkedését segítené, ha a munkahelyi környezeten kívül valami izgalmasat csinálnátok? Vagy csak kell egy szusszanás egy újabb előttetek álló nagy mérföldkő előtt? És az is lehet, hogy csak simán ki kell engedni a gőzt.

Kihívás elfogadva?

Indulj a főnököddel egyszerre a ninja pályán, és beosztástól függetlenül fussatok versenyt az idővel. A felhőkarcolók tetején lépegetve csak magadra számíthatsz. Egy másik toronyból igazi szuperhősként kell belevetned magad a semmibe, hogy elkapd a levegőben a bokszzsákot. Három emelet magasan egyensúlyozva kell legyőznöd az akadályokat. Ha lentről még gyerekjátéknak gondoltad volna, ott fent egészen más lesz az érzés, mikor az óriás pókhálón keresed a fogást, hogy újra szilárd talajt érezz a lábad alatt.

Egy jó HR vezetőnek a lehetőségek valódi aranybányája a Bobo Fun Park, hiszen mellőzi a klasszikus céges csapatépítők valamennyi közhelyét és valami radikálisan újat kínál. A feladatokat úgy alakítjuk ki, hogy mindenki hozzáteheti azt a csapat eredményéhez, amiben ő igazán jó. És nem kell mindenben jónak lenni. A közös siker így lesz az igazi. És már csak vissza kell térni a munkába, és alkalmazni.

A Bobo Fun Parkban minden adott ahhoz, hogy valamennyi kolléga felgyűrje az ingujját és egy remek hangulatú néhány órát töltsenek itt el együtt. Elvégre felnőttként az egyik legjobb dolog, ami történhet velünk, az az, hogy újra gyereknek érezzük magunkat. 

Megosztás