Falmászás, fejlesztés, élmény
Főoldal / Blog / Falmászás, fejlesztés, élmény

Falmászás, fejlesztés, élmény

2022. 05. 16.
Sterczer Hilda, a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás vezetője volt vendégünk az Arénában.

Hogy a falmászás sport és remek közösségi élmény is egyben, azt nap mint nap tapasztaljuk. De ennél jóval többre is képes, és nem titkolt szándékunk, hogy hosszú távon valamennyi jótékony hatását nektek is megmutathassuk. Ennek egyik első lépéseként vasárnap délelőtt egy igazi szakértőt is hívtunk.

Sterczer Hilda előadásában megismertük a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás módszerét és eredményeit. Ez a mozgásterápiás foglalkozás - amit kifejezetten a 4-9 éves gyerekeknek dolgoztak ki - a boulder falmászásra építve segíti az ovisok, kisiskolások koncentrációjának, mozgáskoordinációjának fejlesztését. 

Az örökmozgó csapattal a legfontosabb információk megismerése után hamar el is hagytuk az előadó termet, hogy a foglalkozásról saját élményeket is gyűjthessenek. A mászófalhoz érve egy mesébe csöppentünk bele, ahol a történet játékosan kalauzolta feladatról feladatra a gyerekeket.

Volt közöttük, aki már korábban is mászott falat, de olyan is, aki más fejlesztő foglalkozás mellett ismerkedett ezzel az újdonsággal. A négyfős falmászó csapat együtt teljesítette a rájuk bízott kihívásokat. A kaland legfőbb célját pedig akkor sikerült elérni, amikor önmagukat is sikerült legyőzni.

Megosztás