Minden, amit a Bobo Fun Parkról tudni akartál
Főoldal / Blog / Minden, amit a Bobo Fun Parkról tudni akartál

Minden, amit a Bobo Fun Parkról tudni akartál

2021. 04. 18.

Baldauf Csaba, a Bobo Fun Park atyja most mindent elárult a Kolping Hotel legújabb fejlesztéséről, amit elárulhatott.

Amikor először megláttam a Bobo Fun Park látványterveit, az olyan volt, mintha beleejtettek volna egy játékkosárba – amerre csak néztem, mindenhol játék volt.

Elsőre mindenki azt érzi, nem tudja befogadni ezt a rengeteg játék- és élménysűrűséget, de nekünk ezzel éppen ez volt a célunk: maximalizálni az élményt, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Már maga az épület sem egy unalmas kocka – már csak amiatt sem, mivel egy lejtős telekre építettük –, és nekünk is fontos volt, hogy ne legyen tájidegen. Nem volt egyszerű az építkezés, hiszen meg kellett felelni a helyi építési szabályoknak, viszont közben voltak olyan játékok, amikhez 11 méteres belmagasságra volt szükség. A 3000 négyzetméter területű csarnokot úgy alakítottuk ki, hogy minimális energiafelhasználással tudjuk üzemeltetni.

Amikor a kívülről viszonylag szürke épületbe belép az ember és szembe találja magát az itt található vizuális kavalkáddal, az valóban egy wow élmény. Most is épp onnan érkeztem, és roppant izgalmas látni, ahogy napról napra bontakozik ki a végleges forma és tartalom.

Kiszámolták már, hány óra szükséges ahhoz, hogy valamennyi játékot kipróbálja?

Azt tudjuk, hogy a tervezett négyórás blokkok bizonyára nem lesznek elegendőek minden játék felfedezéséhez. Amiket viszont kipróbálnak, azok reményeink szerint fognak annyi örömet okozni nekik, hogy visszavágynak majd ide.

A Kolping Hotel mostanra évtizedek óta egy országos találkozópontja a családoknak. Mi a cél a legújabb fejlesztéssel?

Régi vágyunk volt, hogy egy nyugat-európai színvonalú családi élményközpontot hozzunk létre. A kérdés inkább az volt, hogy csak a szálloda vendégeinek építsük ezt, vagy a környéken élők számára is tegyük elérhetővé. Nem titok, hogy az utóbbi mellett döntöttünk, amivel a Bobo Fun Park szeretne egy regionális élményközponttá válni a környékbeli családok számára. Egy olyan hellyé, ahol a szülők egymással kellemesen beszélgetni is tudnak, miközben a gyerekek remekül szórakoznak. Emellett a Balatonra és környékére látogató családoknak is egy izgalmas élménypont lehet a 250-300 fős kapacitású Bobo Fun Park, illetve egy jó programlehetőség az esős napokra.

Mennyi ideig tart egy ilyen élménypark megvalósítása az ötlet megszületésétől a szalagátvágásig?

Magát a gondolatot több mint három évig ízlelgettük, ezalatt rengeteg külföldi kiállítást és projektet néztünk meg. Ami most elkészül, az nem egy állandó, örök kialakítás, az igények és lehetőségek mentén idővel változni fog. Ötleteink mindenesetre már most vannak.

Mi az Ön személyes kedvence a Bobo Fun Parkban?

Sajnos még én sem tudtam minden játékot személyesen kipróbálni, márpedig egy játéknál az a legfontosabb, hogyan hat az emberre. Az biztos, hogy a mászófalak komoly kihívást jelentenek majd, de tériszonyosként a free jump nevű játék – amiben hat méter magasból kell elugrani és elkapni egy bokszzsák-szerű dolgot, majd azon leereszkedni – is izgalmasnak ígérkezik. Abban nem vagyok biztos, hogy ez a kedvencem lesz, abban viszont igen, hogy az elsők között szeretném majd kipróbálni.

Hogyan döntötték el, milyen játékokat válasszanak a Bobo Fun Parkba?

Rengeteg ötletet kapunk a vendégektől. Fontos visszajelzés volt, hogy legyenek olyan játékok, amik a nagyobb, akár 12 év feletti gyerekeknek is kihívást nyújtanak és felveszik a versenyt a mobiltelefonnal. A Bobo Fun Park azt is szolgálja, hogy a gyerekes családok ne, pontosabban csak évekkel később nőjék ki a Kolpingot. Az is fontos volt, hogy itt az anyukák és apukák gyermeki énjét is megszólítsuk és hogy közösen tudjanak és akarjanak játszani gyermekükkel. A játékokon kívül lesz itt különterem a szülinaposoknak és egy 147 férőhelyes színházterem is, ez utóbbiba terveink szerint a Kolping Hotel programjaiból is hozunk majd át, és a szállóvendégek kedvenc művészeivel a park külsős látogatói is találkozhatnak.

Mennyire kíváncsiskodtak a Kolping Hotel látogatói, amikor látták, hogy valami épül?

Meglehetősen, mi pedig titkolóztunk és csak az ősszel megjelent Itt.Otthon magazinunkban jelentettük be, hogy mi is épül itt. Az első Bobo Fun Park fotónkat közel ezren lájkolták a Facebookon és elképesztő kommentáradat érkezett rá. Bízom abban, hogy a Kolping Hotel vendégei legalább egyszer kipróbálják a Bobo Fun Parkot, de a célunk az, hogy a környékbeli családok is visszatérő vendégeink legyenek.

Kapnak kedvezményt azok a családok a Bobo Fun Parkban, akik a Kolping Hotel vendégei?

Igen, de igyekeztünk ezt úgy meghatározni, hogy ne egy százalékos kedvezmény legyen, hanem a vendégek itt tartózkodását tegye még kényelmesebbé. A nyitáskor két darab négyórás etapban lesz nyitva a Bobo Fun Park, 10 és 14, illetve 15 és 19 óra között. A kettő közti szünetben takarítunk, fertőtlenítünk, illetve ellenőrizzük a játékokat, hiszen a biztonság elsődleges ügyünk. A szállóvendégek kedvezménye az lesz, hogy ők egy négyórás jeggyel egész nap – nyitvatartási időben – használhatják a Bobo Fun Parkot, ami lényegesen nagyobb szabadságot biztosít nekik. A Fun Park építése ugyanakkor nem vonta el a figyelmünket a Kolping Hotel játékainak fejlesztéséről – jelenleg épp a kisgyerekes játszótér újult meg alapjaiban. A szállodában tehát továbbra is bőven lesz játék- és programkínálat, a Bobo Fun Park csak mindezek kiegészítése.

Elárulhatja már, mennyibe kerül majd a belépő?

Az árakat úgy igyekeztünk kialakítani, hogy egy normális helyen elköltött főétel áránál alacsonyabb összegért tudnak majd bemenni a családok egy négyórás etapra. Azt gondolom, hogy ez a program annál sokkal többet ér. Semmiképpen nem akarunk egy elszállt árstruktúrát kialakítani, mi inkább azt szeretnénk, hogy minél szélesebb kör tudja igénybe venni a Bobo Fun Parkot.

És mikor?

Jelen tudásunk szerint a hivatalos megnyitó 2021. június elején lesz. Reméljük, ezt a tervünket a koronavírus is tiszteletben tartja majd.

A jelenlegi koronavírus-helyzet és az ezt övező korlátozások és kényszerű bezárások nem bizonytalanították el Önöket a Bobo Fun Park építése során?

Dehogynem. Még úgy is, hogy egy nagyon komoly állami támogatást kaptunk, ami nélkül nem valósulhatott volna meg a Bobo Fun Park, kockázatos egy ilyen méretű és költségű projektbe belevágni most, különösen egy tavaly november óta zárva lévő szálloda mellett. Amikor 2019 végén elköteleztük magunkat az építkezés mellett, még szó sem volt semmi ilyesmiről. Az elmúlt egy év eseményei után visszasírom a 2008/09-es válságot, amit akkor még komoly veszteségként éltünk meg. Szerencsére mi mindig megfontoltan haladtunk előre és igyekeztünk tartalékolni a fejlesztésekre, illetve a nehezebb napokra, ez a stratégia pedig most hasznosnak is bizonyul. Mindemellett szeretném azt hinni, hogy ahogyan a világválságnál úgy egy évvel később ezúttal is azt fogjuk mondani, mennyire jól tettük, hogy ebben az időszakban fejlesztettünk. Ha majd ismét kinyitunk, akkor azt látják majd a visszatérő vendégek, hogy kinőtt a földből egy hatalmas új létesítmény anélkül, hogy annak megépítésével egyetlen vendéget is zavartunk volna.

Megosztás